fbpx
 

247info.ro: „Valley 21” – viitoare statiune montana construita de olandezi la Vama Buzaului

247info.ro: „Valley 21” – viitoare statiune montana construita de olandezi la Vama Buzaului

Latura ecologica a acestui proiect este cea mai importanta si ca a ales Vama Buzaului pentru ca aici a gasit o zona complet nepoluata, dar si o comunitate care pune pret pe natura si pe traditii…
247info

Doi olandezi indragostiti de peisajele din Romania, Gerard Doedee si Mark Koops, vor sa construiasca o statiune ecologica pe Valea Dalghiasului din comuna Vama Buzaului, situata la aproape 45 de kilometri de Brasov, iar prima casa de vacanta a fost deja finalizata.

Proiectul lor, intitulat „Valley 21”, vizeaza realizarea pana in anul 2020 a unui resort montan pe o suprafata de 68 de hectare, care sa cuprinda un ansamblu imobiliar cu 68 de locuinte ecologice independente, un centru de servicii pentru rezidenti, localuri cu produse traditionale, cafenele si piscine cu apa regenerabila din paraul Dalghiu.

Prima casa disponibila pentru vanzare, care a obtinut certificare „Green Homes” din partea Romania Green Building Council, are o suprafata utila de 118 metri patrati, trei dormitoare la parter, bai, precum si o bucatarie si un living la etaj, cu semineu si terasa, de unde poate fi admirata panorama Vaii Dalghiasului.

„Am ales Vama Buzaului pentru frumusetea neatinsa a locurilor si autenticitatea traditiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, in armonie cu peisajul si natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panouri solare, incalzirea este din surse regenerabile, dar pastram confortul unei locuinte premium”, a spus Gerard Doedee.

„Vrem sa construim in asa fel incat sa nu distrugem natura si sa aducem un plus de calitate, sa integram in teren aceste case, pe de o parte pentru a folosi arhitectura terenului, dar si pentru eficienta energetica, sa avem caldura iarna si racoare vara. (…) Casele vor fi la distanta unele de altele pentru a nu obtura privelistea si sunt pozitionate astfel incat sa aiba cat mai mult timp lumina naturala”, a declarat Luca Fornaroli – arhitectul proiectului

Fragmente din articolul publicat pe 247info.ro

No Comments

Post A Comment

six − four =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246