fbpx
 

Adevarul.ro: Casele viitorului de la Vama Buzăului, în prima staţiune eco-montană din ţară

Adevarul.ro: Casele viitorului de la Vama Buzăului, în prima staţiune eco-montană din ţară

Casele viitorului de la Vama Buzăului, în prima staţiune eco-montană din ţară: locuinţele sunt îngropate parţial în pământ şi îşi produc singure energia…
adevarul

Valley 21 este un proiect futurist care presupune construirea a 68 de case într-un decor natural cum rar vezi în România, la poalele Munţilor Ciucaş. Locuinţele sunt parţial îngropate în pământ, au terase verzi, îşi produc singure energia necesară, iar apa vine direct din izvor.

Un grup de investitori olandezi, alături de oameni de afaceri români investesc 15 milioane de euro în construcţia a 68 de case ecologice, dar totodată ultramoderne. Staţiunea Valley 21 este în Vama Buzăului şi va fi complet gata în 2020. Decorul este unul superb la poalele Munţilor Ciucaş. Ideea unei staţiuni montane ecologice este unică în România, dar extrem de apreciată în Occident.

Locuinţele au între 92 şi 118 metri suprafaţă utilă. Toate au living, terasă, 2 sau 3 dormitoare şi două băi. Staţiunea va fi una de lux totuşi. Casele costă între 167.500 de euro şi 285.000 de euro. Ele vor fi vândute direct clienţilor, dar pot fi şi închiriate de turişti. Investiţia va fi finalizată la începutul anului 2020.

Ideea de a face o staţiune într-o zonă superbă datează din 2010 şi este astăzi un parteneriat public-privat între investitorul olandez şi Primăria din Vama Buzăului. Investitorii au venit cu banii, iar Primăria a pus la dispoziţie terenul. Construcţia primei case, care este deja gata, a început numai după ce s-au îndeplinit toate condiţiile legate de mediu. Staţiunea Valley 21 este certificată de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

Cele 68 de case vor fi construite pe 68 de hectare de teren. Se încadrează perfect în peisaj şi sunt parţial îngropate în sol pentru a nu strica aspectul zonei. Au panouri fotovoltaice pentru energie electrică şi apă caldă, iar apa curentă vine direct din izvoarele din zonă. Terasele au acoperiş verde. În plus încălzirea se face cu şeminee de ultimă generaţie care consumă foarte puţină energie. Practic nu a fost nevoie nici de defrişări şi nici de săpături pentru utilităţi, lucrări care ar fi stricat aspectul zonei.

Fragmente din articolul publicat pe Adevarul.ro

No Comments

Post A Comment

12 + seven =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246