fbpx
 

AutorDeFrumos.ro: Eco-friendly, noua dimensiune a luxului

AutorDeFrumos.ro: Eco-friendly, noua dimensiune a luxului

Pe un picior de plai, pe-o gura de rai, intr-un loc in care gradul de poluare este 0%, doi olandezi s-au hotarat sa construasca un complex eco…
autor-de-frumos

Locuintele propuse de ei au ca si inspiratie unul dintre bordeiele de la Muzeul Satului din Bucuresti, o constructie arhaica identificata pe teritoriul tarii nostre inca din neolitic. Interesant era faptul ca aceasta casa era pe jumatate ingropata in pamant, pentru a mentine caldura iarna si racoare vara, fiind astfel parte din natura. Reinterpretarea acestui gen de constructie, intr-o maniera moderna, am descoperit-o la Valley 21.

„Pastoral life” asa cum le place olandezilor sa spuna, a luat o alta valenta în abruptul nordic al Muntilor Ciucas. Casa eco pe care am vizitat-o, prima din complex, pare ca se integreaza perfect in peisajul mioritic, pastrandu-se linia naturala a terenului, fara a pierde insa din confortul unei lucuinte unice.

La aproximativ 10 kilometrii de Valley 21 se afla Rezervatia de Zimbrii, animalele sacre ale stramosilor daci, care insa acum sunt pe cale de disparitie. Cateva dintre aceste exemplare locuiesc insa in Valea Buzaului, in armonie cu prietenii cerbi si caprioare.

…atat peisajul, cat si vecinatatea pe care complexul eco o are fara de rezervatie, fac din acest proiect unul care imbina perfect spiritul romanesc stravechi cu valorile spirituale ale acestei zone, dar si cu confortul secolului 21. Toate acestea pentru linistea sufletelor care isi doresc sa fie mai aproape de esenta vietii…

Fragmente din articolul publicat pe blogul AutorDeFrumos.ro

No Comments

Post A Comment

13 − 2 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246