fbpx
 

BizBrasov.ro: Olandezii au venit să-i învețe pe localnicii din Vama Buzăului cum să facă ecoturism, fără a distruge farmecul vieții de la țară

BizBrasov.ro: Olandezii au venit să-i învețe pe localnicii din Vama Buzăului cum să facă ecoturism, fără a distruge farmecul vieții de la țară

Ecoturismul poate constitui o alternativă viabilă de dezvoltare economică pentru comunităţile cu puţine activităţi generatoare de venit…
biz-brasov

Și comuna Vama Buzăului vrea să se axeze pe ecoturism și a demarat procedura de elaborare a strategiei de dezvoltare a comunei pe următorii cinci ani.

Autoritățile locale sunt ajutate în acest demers de către un grup de investitori olandezi care vor să dezvolte în localitate primul complex eco-turistic de la noi din țară.

Complexul ar urma să aibă 60 de locuințe, iar ridicarea primei case este aproape de final. Prin proiectul „Valley 21” se dorește transformarea comunei într-o zonă turistică, însă dezvoltarea ar urma să se facă după un proiect clar, astfel încât să nu se înceapă o mutilare a întregii zone, respectiv o dezvoltare haotică așa cum s-a întâmpla în zona Bran – Moieciu.

De asemenea, conceptul de „Sat Nou” propus de către olandezi dorește reintroducerea independenței localnicilor din mediul rural în vederea inversării unor trenduri demografice precum migrația spre marile orașe.

Localnicii din Vama Buzăului sunt învățați de către olandezi cum să aducă bogăție și prosperitate zonei, protejând în același timp modul tradițional de viață al oamenilor, dar și un mediu înconjurător curat.

Olandezii au remarcat că Vama Buzăului are potențial în ceea ce privește dezvoltarea, începând de la peisajele și obiectivele turistice din zonă, care sunt destul de puțin promovate și finalizând cu apa și aerul curat din această localitate.

Fragmente din articolul publicat pe BizBrasov.ro

No Comments

Post A Comment

two + twelve =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246