fbpx
 

CoronaPress.ro: Se vinde casa ecologică, câștigă și primăria

CoronaPress.ro: Se vinde casa ecologică, câștigă și primăria

Un parteneriat încheiat între o autoritate locală și un grup de investitori olandezi se arată de la bun început avantajos pentru o comunitate…
corona-press

Complexul ecoturistic montan Valley 21 inaugurat sâmbătă la Vama Buzăului se instituie într-un exemplu de respectare a mediului și de constituire ale unor noi surse de venit pentru bugetul localității.

(…) a fost prezentata o prima unitate locativa, o prima casa verde, care a si primit o certificare de la Romanian Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi).

”Certificarea demonstreaza ca acest proiect este derulat in conformitate cu dorintele noastre, ale autoritatilor locale, dar si cu dorinta locuitorilor din Vama Buzaului si anume in acord cu protejarea mediului inconjurator, practic un proiect eco, un proiecte verde (…)”, declară Tiberiu Chirilaş, primarul comunei Vama Buzăului.

Valley 21 reprezinta un parteneriat public privat, rodul unui contract de asociere in participatiune. Comuna vine cu aproximativ 68 de hectare, partenerii vin cu sustinerea financiara a investitiei, aproximativ 15 milioane de euro. Se prevede sa se construiasca minimum 50 de unitati locative, dar telul este de ridicare a 68 de case, in medie una pe hectar.

Comuna nu a instrainat terenul deocamdata, e dat doar dreptul spre folosinta, dar, pe viitor localitatea va accepta si alte forme de proprietate.

Este un proiect care are menirea de a dezvolta comuna, dar si de a o aseza pe harta Romaniei ca una dintre localitatile in care este respectat mediul, in care se dezvolta tot mai mult turismul si nu numai in Romania, pentru ca este un proiect promovat si pe plan international.

Fragmente din articolul publicat pe CoronaPress.ro

No Comments

Post A Comment

three × 4 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246