fbpx
 

CovasnaMedia.ro: 68 de case ecologice de lux vor fi construite la 12 kilometri de Întorsura Buzăului

CovasnaMedia.ro: 68 de case ecologice de lux vor fi construite la 12 kilometri de Întorsura Buzăului

Complexul eco-turistic montan Valley 21 a fost deschis la Vama Buzăului…
covasna-media

Prima casă de vacanţă ecologică din primul resort montan de locuinţe ecologice din România a fost inaugurată şi deschisă publicului vizitator sâmbătă, 10 septembrie, la Vama Buzăului, localitatea braşoveană învecinată cu Întorsura Buzăului.

Pentru prima dată, Valea Dălghiaşului, spaţiul unde se dezvoltă complexul eco-turistic Valley 21, a fost vizitată de Filarmonica din Braşov, care a concertat în aer liber. Piese clasice, de la Rapsodia Română a lui Enescu şi până la Vals din Lacul Lebedelor a lui Ceaikovski, au răsunat în valea care va deveni un model al viitorului din punct de vedere rezidenţial, prin îmbinarea tehnologiei de ultimă oră cu cele mai eficiente soluţii ecologice.

Proiectul Valley 21 din Vama Buzăului s-a născut în urmă cu şase ani printr-un parteneriat româno-olandez şi un parteneriat public-privat cu autorităţile locale. Până în anul 2020, pe cele peste 68 de hectare de pământ din Valea Dălghiaşului, puse la dispoziţia dezvoltatorilor de către Primărie, vor fi construite 68 de locuinţe ecologice moderne.

Valley 21 va avea, pe lângă cele 68 de locuinţe ecologice, şi un centru de „ospitalitate”, cum l-au numit proiectanţii, adică o zonă comună care va avea o cafenea, dar şi un restaurant unde se vor găsi produse tradiţionale. De asemenea, vor fi construite şi piscine naturale, terase, dar şi un teatru în aer liber.

Prima casă inaugurată o obţinut deja certificarea „Green Homes” din partea Consiliului Român pentru Clădiri Verzi, care dezvoltă şi implementează la nivel naţional standarde şi certificări pentru clădirile verzi.

Dorinţa pentru un trai mai bun în localitatea natală, o echipă de încredere, parteneri pe măsură, curajul, o idee sclipitoare şi multă muncă, aduc încă o dată Vama Buzăului pe lista exemplelor de bună practică. Prin inaugurarea primei case de vacanţă din complexul Valley 21, Vama Buzăului demonstrează localităţilor din Ţara Buzaielor, dar şi din judeţ sau chiar din România că şi la noi se pot face lucruri mari.

Fragmente din articolul publicat pe CovasnaMedia.ro

No Comments

Post A Comment

three × 3 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246