fbpx
 

Digi24: Casă eco, în vârf de munte

Digi24: Casă eco, în vârf de munte

digi-24
A fost ridicată prima casă de vacanţă ecologică din România. Dacă în vestul Europei acest concept e din ce în ce mai întâlnit, la noi în ţară abia acum a prins contur. Locuinţa a fost construită într-o comuna din Braşov, chiar la marginea pădurii. Imobilul se autosusţine, astfel că proprietarul trebuie să plătească doar pentru lemnele de foc.

Locul unde a fost ridicată casa a fost special ales pentru priveliştea superbă pe care o oferă munţii din Vama Buzăului. Constructorul are de gând ca în următorii 3 ani, să ridice 68 de astfel de case, pe o suprafaţă de 68 de hectare, pe care a primit-o de la primăria din localitate. Proiectul e făcut în aşa fel încât cei care vor locui acolo vor vedea de la fereastră doar munţii.

Deşi se află în inima pădurii, constructorii nu au ridicat garduri în jurul casei. Asta pentru ca proprietarii să nu simtă în nicio clipă că sunt limitaţi de spaţiu.

Casa este construită pe două etaje. Pentru a economisi cât mai bine energia, unul dintre ele este sub nivelul solului şi făcut din beton, iar partea de sus şi acoperişul sunt în totalitate din lemn. Curentul este generat de panouri fotovoltaice, iar apa curentă vine chiar din râul care trece prin zonă.

„Casa este dotată un spaţiu tehnic unde sunt amplasate bateriile. Acestea pot menţine energia acumulată de panourile fotovoltaice până la trei zile”, Luca Fornaroli – arhitect .

Fragmente din reportajul difuzat de Digi24.ro

No Comments

Post A Comment

five × 3 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246