fbpx
 

DragosSchiopu.ro: Valley21, un proiect imobiliar ecofriendly ambitios

DragosSchiopu.ro: Valley21, un proiect imobiliar ecofriendly ambitios

Inca de la intrarea in zona respectiva, am fost incantati de peisajul superb pe care inca nu-l descoperiseram. Localitatea nu este foarte mare, dar are cateva locuri super faine, unde chiar mi-as dori sa ma duc sa stau cu cortul. De asemenea, daca ajungeti in zona, e pacat sa nu vizitati Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor si Cascada Urlatoarea (este vorba de Cascada Urlatoarea Buzau)…
dragos-schiopu

Valley 21 sau Valea Dălghiului

O zona superba, cu un mic izvor care curge agale la vale, un loc de liniste si relaxare pe gustul oricarui pasionat de aer curat, munte si verdeata. Aici urmeaza a se construi unul din cele mai ambitioase proiecte imobiliare, o statiune montana cu peste 60 de case, integrate perfect in mediul natural, ecologice si, ceea ce ma interesa pe mine cel mai mult, independente energetic.

Momentan este construita o singura casa, o casa superba, care mi-a confirmat unele teorii si idei pe care le aveam. In primul rand, este ingropata in pamant mai bine de jumatate din ea, ceea ce arata ca nu eram chiar nebun cand le spuneam prietenilor mei ca eu caut un teren pentru casa in panta si ca vreau ca o parte din casa sa fie ingropata in deal. De asemenea, m-a interesat foarte mult camera tehnica a casei, pentru ca nu am avut ocazia pana acum sa vad niciuna in realitate. Din pacate, nu cred ca era nimeni in stare sa imi explice sau sa imi dea detalii tehnice despre sistemele instalate in interiorul acestei camere.

Am numarat 10 panouri fotovoltaice, cel mai probabil de 250 Watt si un panou solar pentru apa calda. De asemenea, primarul comunei mi-a explicat ca alimentarea casei se face de la un izvor captat putin mai sus pe deal. Am vazut si furtunele prin care era adusa apa in instalatiile casei, dar, din nou, nu am mai multe detalii.

Pe scurt, mi-a placut foarte mult casa, ca si concept, design, faptul ca este independenta energetic, desi va spun sincer ca eu, unul, nu m-as muta acolo; eu trebuie sa fiu aproape de oras, de fibra optica, de internet si in toate locatiile in care calatoresc prin lume am o cerinta minima obligatorie: conectivitatea la internet. Daca punem la socoteala ca in zona nu aveam pic de acoperire nici macar pentru convorbiri, eu nu as sta acolo nici macar un weekend, chiar daca mi s-ar oferi gratuit posibilitatea aceasta. Dar cum stiu ca majoritatea oamenilor prefera sa se deconecteze de la problemele cotidiene si sa nu fie deranjati in momentele de relaxare, cred ca locatia este ideala pentru ei.

Desi casa arata foarte bine, cred ca mai este foarte mult de munca pana vom putea vorbi de un proiect de succes, adica in mod sigur as vrea sa revizitez zona peste 4-5 ani si sper sa am surpriza sa o gasesc precum in pozele de prezentare, cel putin piscinele acelea naturale din proiect mi-au inmuiat sufletul cand le-am vazut. Daca le iese proiectul precum cel de pe hartie, o sa fie una din cele mai frumoase locatii din Romania.

Fragmente din articolul publicat pe blogul DragosSchiopu.ro

No Comments

Post A Comment

fourteen + eleven =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246