fbpx
 

Istoric proiect

CONSTRUIM VIITORUL ÎN VAMA BUZĂULUI

În urmă cu aproximativ 8 ani, un grup de investitori români și olandezi s-a întâlnit pentru a discuta despre pasiunea lor comună pentru natură și conservarea acesteia. La fel ca multe alte persoane, din țară și străinătate, au fost fascinați de peisajele de un verde infinit, vârfurile montane, flora și fauna care încă pot fi găsite în zona Transilvaniei. În căutarea unui loc în care natura a fost păstrată neatinsă, tradițiile intacte și cu o conducere locală dornică să păstreze aceste tradiții și să dezvolte zona conservând, în același timp, farmecul ei fără a-l deteriora prin aspecte comerciale, investitorii au ajuns la Vama Buzăului.

S-a ajuns astfel la un contract de tip joint-venture în care investitorii, reuniți sub numele Valley 21 (Valea care aduce secolul 21 în mijlocul naturii) au asumat că vor construi case cu iz tradițional și influențe moderne care vor urmări linia naturală a peisajelor din zonă.

Câteva motive suplimentare pentru alegerea comunei Vama Buzăului, pentru acest proiect:

  • Locație, neatinsă de turismul de masă, în care tradițiile sunt menținute de veacuri;
  • Proximitate față de puncte turistice emblematice ale Transilvaniei: Brașov, cetățile și bisericile fortificate de la Hărman, Prejmer, Râșnov și Bran sunt doar o parte dintre ele;
  • Implicare activă în restaurarea mediului înconjurător. Vama Buzăului este parte a proiectului Rewilding Europe care are ca scop aducerea speciilor sălbatice dispărute sau pe cale de dispariție, înapoi în natură. Ca parte a acestui proiect, Vama Buzăului a reintegrat în sălbăticie primii 4 zimbri, în 2014.

2016

Se realizează o unitate locativă concept care obține Certificarea Green-Homes din partea Romanian Green Building Council.

2017

Se realizează studii de piață și au loc seminarii în scopul determinării tipului de proiect ce urmează a fi realizat.

2018

Asociații Dălghiaș Development hotărăsc începerea demersurilor necesare în vederea realizării Complexului Eco-Turistic Montan Valley21 Vama Buzăului.

2019

Începerea promovării și vânzării Caselor de Vacanță Nobis și Solis și începerea construirii primelor 9 unități locative din Valley21.

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 749 646 329