fbpx
 

Masterplan Valley 21

masterplan-001

TERENUL INIȚIAL

masterplan-002

LINIA GENERALĂ A PEISAJULUI

Grupurile de copaci și albiile pâraielor definesc liniile generale ale design-ului.

masterplan-003

PROPUNEREA DE DEZVOLTARE

Strategia de proiectare pentru masterplan a fost aceea de a folosi cât mai mult din ceea ce exista deja în teren, pentru a crea simbioza între om și natură.

Elementele naturale au stat la baza dezvoltării proiectului arhitectural, generând direcția, orientarea și punctele focale.

Așezarea pădurii crează trei zone deschise – poieni, fiecare cu priveliștea și farmecul său.

Acest lucru ne-a dat ideea dezvoltării în trei etape diferite.

masterplan-004

AMPLASAREA ELEMENTELOR

Formele terenului alcătuiesc o matrice în care urmează a fi așezate elementele proiectului.

masterplan-005

GRUPURILE DE CASE

Forma obținută este aceea a unei plante, pentru care tulpina este drumul de acces, iar aleile ce conecteaza grupurile de case de acesta sunt similare nervurilor unei frunze.

Valley21 va fi o comunitate de oameni care împărtășesc aceleași valori, printre care și respectul pentru natură.

Ideea de a grupa casele, asemenea unor ciorchine este aceea de a forma legături cât mai strânse între locuitori, de la cel mai mic nivel, până la acela al întregii comunități din vale.

Fiecare ciorchine este de fapt un grup de case cu același drum de acces și avantaje, cum ar fi: pergole comune, grătar comun pentru fiecare grup, zone de parcare auto, gruparea panourilor pentru producția de energie.

Gruparea caselor are și o justificare ecologică, în felul acesta existând coridoare verzi mai mari în cadrul complexului și de asemenea, se reduce necesitatea unei infrastructuri mai extinse ce poate avea un impact negativ asupra peisajului.

masterplan-006

CONSTRUCȚIILE

Forma organică a proiectului Valley21 va avea Centrul de servicii ca rădăcină. Aproape de drumul principal și de râul Dălghiaș, acesta va fi servi ca zonă de recepție, unde vor avea loc cele mai multe activități comune din vale și unde va exista și o cafenea.

Totodată, va fi și un centru de informare și suport pentru locuitorii Valley21 și pentru turiști.

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 749 646 329