fbpx
 

News.ro: Prima staţiune montană cu locuinţe ecologice din România, la Vama Buzăului

News.ro: Prima staţiune montană cu locuinţe ecologice din România, la Vama Buzăului

Un grup de investitori olandezi, alături de oameni de afaceri români, construiesc în Vama Buzăului, din judeţul Braşov, la poalele Munţilor Ciucaş, 68 de case ecologice ultramoderne. Staţiunea Valley 21 va fi gata complet în anul 2020, iar valoarea investiţiei este de 15 milioane de euro…
news

Ideea de a face o staţiune într-o astfel de zonă montană superbă a venit în 2010 şi s-a concretizat ulterior într-un parteneriat public – privat între investitorul olandez şi Primăria din Vama Buzăului. Astfel, investitorii au venit cu banii, iar Primăria a pus la dispoziţie terenul, cu condiţia ca aspectul zonei să rămână acelaşi.

„Am fost în România prima dată în 2008 la invitaţia unui prieten şi atunci m-am îndrăgostit de Trasilvania. Am ales Vama Buzăului pentru frumuseţea neatinsă a locurilor şi tradiţiilor, care s-au păstrat de sute de ani. Locuinţele sunt prietenoase cu mediului, dar păstrăm confortul unei case premium“, a declarat Gerard Doedee, fondatorul proiectului Valley 21.

„Am vrut că construim în aşa fel încât să profităm de peisajul superb, dar fără a altera în niciun fel aspectul zonei. Casele se încadrează perfect în teren, chiar sub nivelul solului, au acoperiş verde care vara ţine răcoare şi eliberează şi oxigen în atmosferă. Casele vor fi la distanţă unele de altele pentru a nu obtura priveliştea şi sunt poziţionate pentru a avea cât mai mult timp lumină naturală“, a declarat Luca Fornaroli, arhitectul Valley 21.

Pe lângă cele 68 de locuinţe, staţiunea prevede şi complex pentru rezidenţi aşezat chiar la intrare. Aici vor fi servicii de pază, de întreţinere a locuinţelor, dar şi o cafenea şi un restaurant, unde se vor servi produse tradiţionale ale zonei. În plus, se vor amenaja mai multe piscine naturale care vor capta apă din râu, care va fi filtrată.

Fragmente din articolul publicat pe News.ro

No Comments

Post A Comment

20 − 19 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246