fbpx
 

Știrile TVR: Un olandez îndrăgostit de Transilvania construieşte un sat de vacanţă ecologic la poalele munţilor Ciucaş

Știrile TVR: Un olandez îndrăgostit de Transilvania construieşte un sat de vacanţă ecologic la poalele munţilor Ciucaş

tvr-stiri
Un nou concept turistic a fost lansat la Vama Buzăului, în judeţul Braşov. Un investitor olandez, îndrăgostit de peisajele pitoreşti şi de tradiţiile locului, a decis să construiască, în parteneriat cu primăria, un complex de case de vacanţă ecologice şi ultramoderne. Prima casă este gata, iar până în 2020 vor fi ridicate alte 67.

Peste 4 ani va fi gata satul de vacanţă ecologic imaginat de Gerard Doedee, un geolog olandez pasionat de comorile naturale ale României şi îndrăgostit de Transilvania.

„Am ales acest loc pentru că aici încă se mai păstrează valori aproape dispărute în Europa, dar şi în lume. Este vorba despre valori ecologice dar şi umane, legate de felul în care încă mai trăiesc oamenii de aici”, spune oldandezul.

Căsuţele prietenoase cu mediul sunt dotate au panouri fotovoltaice pentru energie electrică şi apă caldă, apa curentă vine direct din izvoarele din zonă, iar terasele au acoperiş verde.

Proiectul început de Gerard şi de câţiva investitori români la poalele munţilor Ciucaş a stârnit interesul primăriei locale.

Fragmente din reportajul difuzat de Știrile TVR.ro

No Comments

Post A Comment

twelve − 10 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246