fbpx
 

Wall-Street.ro: Prima statiune montana cu locuinte ecologice din Romania, la Vama Buzaului

Wall-Street.ro: Prima statiune montana cu locuinte ecologice din Romania, la Vama Buzaului

Un grup de investitori olandezi, alaturi de oameni de afaceri romani, construiesc in Vama Buzaului, din judetul Brasov, la poalele Muntilor Ciucas, 68 de case ecologice ultramoderne…
wall-street

Ideea de a face o statiune intr-o astfel de zona montana superba a venit in 2010 si s-a concretizat ulterior intr-un parteneriat public – privat intre investitorul olandez si Primaria din Vama Buzaului. Astfel, investitorii au venit cu banii, iar Primaria a pus la dispozitie terenul, cu conditia ca aspectul zonei sa ramana acelasi.

Constructia primei case, care este deja gata, a inceput numai dupa ce s-au indeplinit toate conditiile legate de mediu.

„Am vrut ca construim in asa fel incat sa profitam de peisajul superb, dar fara a altera in niciun fel aspectul zonei. Casele se incadreaza perfect in teren, chiar sub nivelul solului, au acoperis verde care vara tine racoare si elibereaza si oxigen in atmosfera. Casele vor fi la distanta unele de altele pentru a nu obtura privelistea si sunt pozitionate pentru a avea cat mai mult timp lumina naturala“, a declarat Luca Fornaroli, arhitectul Valley 21.

„Orice s-a facut aici a fost cu acordul locuitorilor comunei. De aceea, ne-am asigurat atunci cand ne-am asocialt in acest proiect ca totul este intr-o perfecta integrare cu mediul si am obtinut acordul oamenilor pentru investitie“, a spus Tiberiu Chirilas, primarul comunei Vama Buzaului.

Cele 68 de case, care vor fi construite pe 68 de hectare de teren, au un design inspirat din locuintele traditionale din zonele de munte ale Romaniei si au fost realizate de un tanar arhitect italian care a colaborat cu o companie din Rotterdam.

Casele se incadreaza perfect in peisaj, au panouri fotovoltaice pentru energie electrica si apa calda, apa curenta vine direct din izvoarele din zona, iar terasele au acoperis verde. In plus, incalzirea se face cu seminee de ultima generatie care consuma foarte putina energie.

Fragmente din articolul publicat pe Wall-Street.ro

No Comments

Post A Comment

15 − 7 =

Valley21 Vama Buzaului

Pentru oferta completă, sunați la:
+40 741 268 246